Participa en 3 passos!

Què és “Explica’m la ciència”?

“Explica’m la ciència” és un concurs de notícies de ciència per a joves. Amb aquest concurs, apostem per  incentivar  l´ús de noves formes creatives, innovadores i rigoroses per desenvolupar, tractar i comunicar una idea científica, tot incloent la creació d’una càpsula audiovisual.

Com funciona?

Hi pots participar en dues categories: 2n cicle d’ESO, i Batxillerats i Cicles Formatius.

La temàtica del concurs se centra en una notícia científica de màxima actualitat sobre qualsevol aspecte de la ciència i la tecnologia, que s’ha d’abordar des d’una òptica divulgativa i en format audiovisual.

Els projectes podran ser elaborats individualment o bé en grup, de fins a un màxim de tres persones. Cada concursant o grup de concursants podrà presentar un sol projecte.

El jurat seleccionarà 20 notícies  de cada categoria, d’entre les quals se n’acabaran triant quatre finalistes per categoria. Els alumnes autors de les propostes seleccionades tindran l’oportunitat de conèixer un centre de recerca científica i elaborar, de manera professional, un reportatge periodístic amb el suport d’investigadors  dels centres i de professionals de l’equip del programa deuwatts de betevé. Els vuit vídeos resultants s’emetran per betevé!

El 26 d’abril de 2018 s’anunciarà qui són els guanyadors de les dues categories en un acte festiu que se celebrarà a CosmoCaixa.

Concursar és molt fàcil! Només has de seguir els següents passos:

Prepara un guió

En aquesta part es valoraran els següents aspectes: originalitat i creativitat,  rigor en el tractament dels continguts;  estructura, claredat, tractament i enfocament del tema, i fonts consultades. Recorda revisar les bases legals abans de començar.

Grava la notícia

Grava un vídeo d’entre 2 i 3 minuts per explicar la notícia presentada. Es valorarà tant la qualitat del vídeo com la coherència amb el guió presentat. S’hi poden incloure entrevistes, gràfics, imatges d’experiments o reportatges.

Puja el teu vídeo!

Puja el teu vídeo a la web abans del 9 de gener! T’enviarem un correu electrònic quan el teu vídeo es pugui veure on-line. Molta sort!

Consulta les bases de participació del concurs. Si necessites suport o ajuda en alguna de les fases, no dubtis a contactar amb nosaltres a hola@explicamlaciencia.com

Consulta les bases

Jurat

El jurat del concurs “Explica’m la ciència”, format per destacats membres del món periodístic i científic, serà l’encarregat de seleccionar les quatre millors propostes de cada categoria.

Es valorarà la capacitat comunicativa tant en la vessant escrita com en l’oral, el rigor del contingut científic i del seu tractament.

Mª Esther Arderiu

Mª Esther Arderiu

Llicenciada en Filologia Hispànica per la UB. Activitats Educatives de Ciència de l’Obra Social “ la Caixa”.
Lluís Noguera

Lluís Noguera

Director del CosmoCaixa, Museu de la Ciència de l’Obra Social “la Caixa”. Filòsof. Museòleg i gestor cultural.
Lluís Reales

Lluís Reales

Periodista i professor de la UAB. Va treballar durant una dècada en el suplement de ciència i tecnologia de La Vanguardia. Actualment, treballa a BTV, on ha creat els programes Einstein a la platja, Respira, Terrícoles i Deuwatts.
Purificació  Barceló

Purificació Barceló

Periodista de Catalunya Ràdio especialitzada en ciència. Responsable des del 2012 del programa de ciència de Catalunya Informació, "La Poma de Newton" i des del 2015 de l'espai d'innovació "Som com Som". Guanyadora del premi ASEBIO d'informació en biotecnologia 2016 en la categoria de Ràdio i Televisió.
Jordi Aguilera

Jordi Aguilera

Periodista dels Serveis Informatius de TV3, un dels responsables del programa “Espai Internet”, treballa a l’equip de redacció del programa informatiu infantil InfoK. Especialista en temes de ciència i universitats dels Telenotícies, director de tres programes especials de resum informatiu de l’any, membre de la delegació de Madrid, o responsable del concurs “El Joc de Catalunya” al programa “Espai Terra”.

Els premis

PREMI ALS 4 VÍDEOS FINALISTES DE CADA CATEGORIA

Elaboraran una vídeo-notícia amb l’equip del programa deuwatts de betevé. Els quatre finalistes de cada categoria tindran l’oportunitat de conèixer un centre de recerca científica i elaborar, de manera professional, un reportatge periodístic amb el suport d’investigadors de centres de recerca científica i de professionals de l’equip del programa deuwatts de betevé. Els vídeos resultants seran emesos per betevé.

 

PREMI ALS 2 VÍDEOS GUANYADORS

Els dos vídeos  guanyadors, un per a cada categoria, seran premiats amb un smartphone d’última generació a la festa de cloenda que tindrà lloc el 26 d’abril de 2018 al CosmoCaixa.

El període de participació de la segona edició d’Explica’m la ciència ha finalitzat.
Moltes gràcies a tots per concursar!

 

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la teva accessibilitat, personalitzar la teva navegació, recopilar informació estadística sobre els teus hàbits de navegació, mostrar publicitat i anuncis relacionats amb les teves preferències. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir-ne més informació a Política de cookies.